Salgó polcrendszerek

A salgó polcrendszerek népszerűségüket jól variálhatóságuknak, standard elemeinek, egyszerű szerelhetőségüknek és kitűnő terhelhetőségüknek köszönhetik. Már több mint 50 éve fellehető a hazai piacon.

Terhelhetőségük 95-300 kg között mozog (egyedi kialakítással növelhető). Kialakításának csak a képzelet és az Ön igénye szab határt. A salgó polcrendszerek kitűnő választásnak bizonyulnak raktárak, irattárak, ipartelepek, gyárak, törvényszékek és még számos helyen, ahol a tárolást rendszerezve kell megoldani. A salgó polcrendszerek jó szolgálatot teljesítenek otthonában, spájzában, garázsában és kamrájában is! A salgó polc kérhető horganyzott és porszórt kivitelben is, széles színválasztékban. Választható csavaros és csavarmentes (kapcsolható) kötésekkel.

Csavaros salgó polcrendszerek

Egy salgó polcrendszer profilokból, acél polcokból, valamint megfelelő számú merevítést szolgáló saroklemezből és talplemezekből épül fel. Az elemeket csavarokkal lehet egymáshoz kötni.

A csavaros salgó polcrendszer megadott teherbírása a polcra egyenlően megoszló terhelésre érvényes. A lyukasztott salgó polcok polcosztó lemezek, rácsok behelyezését teszik lehetővé. Szabadon álló vagy polctól polcig kivitelben. Ezek apró alkatrészek, vagy ömlesztett áru tárolását teszik lehetővé zárt oldal és hátfal esetén. A függőleges állítási lehetőség  ~19 mm, a megengedett mezőterhelések a szerelési útmutató alapján számítandók.

Mint ismeretes több, mint ötven éve használják világszerte a csavaros salgó állványrendszert, amely 76,2 mm-es raszterű lyukasztott profilokból és acélpolcokból áll. A profilok nem csak állványoszlopként, hanem önálló szerkezeti elemként is felhasználhatók. Állványok esetében a polcelemeket csavarral rögzítik az oszlophoz és a saroklemezekkel stabilizálják a salgó polcrendszert. A salgó polcok polcállító kapcsok segítségével is rögzíthetők. Ez esetben a polc közök szabadon állíthatók.

A salgó csavaros állványrendszert az Ön egyéni tárolási igényeihez és a hely speciális adottságaihoz igazítjuk. A tervezéskor nem jelent akadályt egy oszlop vagy egy szellőzőcső a helyiségben.

Csavarmentes (kapcsolható) salgó polcrendszerek

A salgó csavarmentes állványrendszer egy olyan polcrendszer, amely csavar nélkül polctartó gerendákkal, polckapoccsal könnyen és gyorsan szerelhető. A keretek előre gyártott merevítőkkel, acélpolcok gerendákkal képeznek egy egységet. A kapcsolható salgó állványok mindenkor kibővíthetők a rendszer típuselemeivel. A kapcsolható salgó állványnál merevítést hossztartó gerendák biztosítják.

A csavarmentes salgó polc terhelése egyenlően megoszló terhelés esetén érvényes. Ezek az állványtípusok sok célú állványok. Akár három szintes polcrendszer is építhető.

A csavarmentes salgó polc kivitele horganyzott, porszórt, illetve a kettő együttes felhasználásával is megrendelhető RAL színkártya alapján. További adatokat a szerelési- és kezelési utasítások tartalmaznak.

A keretek 2500 mm magasságig egy merevítő párral vannak ellátva. A 3000 mm magas keretek három merevítőt tartalmaznak. Minden kerethez két darab rögzítő csavar tartozik az aljzatbetonhoz való rögzítéshez.

A salgó kapcsolható állványrendszert az Ön egyéni tárolási igényeihez és a hely speciális adottságaihoz igazítjuk. A tervezéskor nem jelent akadályt egy oszlop vagy egy szellőzőcső a helyiségben.