Információs pultok múzeumoknak

Modern világunkban elengedhetetlen, hogy egy múzeumi tárlat részeként megjelenjen egy arculatban a múzeumhoz illő információs pult. Ez a rendszer sok esetben a tárlatvezetőt helyettesítheti és egyfajta többletbarangolást jelent a látogatók számára.

A multimédia világával lehetőségünk van a fiatalság figyelmének megragadására, akik már a lexikális tudást elvárják, hogy számukra érdekes, értékelhető módon adjuk át, (gondolhatunk itt például a képi és hanghatásokkal való színesítésre).  Interaktivitással ébren tarthatjuk a lelkesedésüket. A dinamikus látványhoz szokott ifjúság számára többet nyújt, mint a statikus kiállítások. Információs pultján adatbázis formájába feltöltött adatok segítik a leltári nyilvántartást is.

Akadálymentesített múzeumokban a mozgáskorlátozottak számára is könnyen használható, jó választás. A kiállított műtárgyak leltári kódjának megadásával rengeteg olyan információhoz juthat a látogató, mely eme részletességgel egy tárlatvezetésen nem hangzik el.  Helyét jól kiválasztva kialakíthatók olyan csomópontok, ahol a látogatók hosszabb időt tölthetnek el. Néhány ülő alkalmatosság kihelyezésével pihenőrész alakítható ki, ahol szórólapok kihelyezésével népszerűsíthetjük a következő tárlat témáját.

Ennek a számítógépes információs pultrendszernek többféle változatát is fellelhetjük napjainkban, a fa borításútól a teljesen fém burkolatú szerkezetig. Változatos formavilág jellemzi.  Tanácsért forduljon kollégánkhoz bizalommal!